Webinars

Soms weet je niet meer aan wat eerst beginnen als je aan scheiden denkt en is de drempel naar de advocaat nog te hoog of je hebt niet de ruimte om even binnen te springen, reden waarom ik je via online webinars wens te informeren, zodat je een goed geïnformeerde keuze kan maken.

 

 

Ik ben An DE PUYDT, advocaat-bemiddelaar met meer dan 20 jaar ervaring. Ik adviseer en ondersteun mensen op lange termijn, en hanteer hierbij een pragmatische aanpak met de focus op een traject dat dicht bij jezelf aanleunt en op het belang van je kind is gericht (zo er kinderen zijn). Al te vaak zie ik dat kinderen in de strijd worden gegooid bij een scheiding en dat mensen niet juist geïnformeerd zijn als ze beslissingen moeten nemen, die een enorme impact kunnen hebben op hun verdere leven.

Ik krijg regelmatig de vraag waarom werkt jouw manier van aanpak dan wel? 

In alles wat ik doe probeer ik verbindend te werk te gaan met een nodige portie empathie. En daarnaast informeer ik mensen over wat hun te wachten staat als ze opteren voor een bepaald traject.

Nog steeds merk ik dat de stap naar een advocaat te groot is, waardoor ik een laagdrempelig online aanbod heb gecreëerd om ook jou te informeren.

Ik kijk er dan ook enorm naar uit jou mee te nemen in mijn online webinars zodat ook jij een weloverwogen keuze kan maken voor JOUW toekomst, waar jij je goed bij voelt.

Deze online webinars bestaan uit drie delen, die ook elk afzonderlijk te bekomen zijn:

 1. Trajectbegeleiding bij scheiding (26 min)
 2. Onderhoudsgeld voor kinderen
 3. Buitengewone kosten

Omdat ik weet dat iedereen op eigen snelheid zijn proces doorloopt, kan je elke webinar apart aankopen.

Indien jij en je partner willen scheiden en beiden tot een volledig akkoord kunnen komen, hoeft dit niet altijd via een lange, dure en ingewikkelde procedure. Een geïnformeerde keuze kunnen maken over de verschillende oplossingswegen van een conflict is belangrijk , aangezien dit ook een belangrijke impact heeft op jouw leven. Zo kan je ook duidelijk een oplossingsweg kiezen die bij jou past en je er achteraf goed bij voelen.

Trajectbemiddeling betekent dat mensen in conflict op zoek gaan naar wat voor hen de beste manier is om tot een oplossing te komen.

Concreet zal ik je via deze webinar uitleggen wat de verschillende manieren zijn om met  jullie conflicten te hanteren, via bemiddeling, onderhandeling, minnelijke schikking of via procedure.

Tijdens de webinar komen o.a. de volgende aspecten aan bod:

 • Wat is jullie situatie op dit moment (welk statuut heb je)?
 • Welke oplossingstrajecten bestaan er?
 • Wat zijn mogelijke voordelen en nadelen van elke oplossingsweg?

De prijs van deze webinar (trajectbegeleiding bij scheiding) bedraagt bij scheiding €99 (incl. BTW)

Ik word dagelijks geconfronteerd met vragen over onderhoudsgeld voor kinderen. Vaak hebben de mensen de neiging hun situatie te vergelijken met andere ouders die kinderen hebben van dezelfde leeftijd en gelijkaardige ervaringen. Als we dan verder kijken kunnen we vaak vaststellen dat de situatie verschilt van deze van vrienden, en dan een ieder zijn situatie uniek is.

De wetgever bepaalt dat iedere ouder naar evenredigheid van zijn/haar middelen voor de kinderen dient te zorgen. De gewone en de buitengewone kosten die uit die zorg voortvloeien dienen voor elke ouder in verhouding tot het respectieve aandeel in de samengevoegde middelen van de ouders te staan.

Dit laat in de praktijk heel wat mogelijkheden van interpretatie. Om u in deze doolhof uw weg te laten vinden, probeer ik je te informeren en op weg te helpen om zelf al even aan de slag te gaan in jouw situatie die vaak verschilt van deze van uw beste vriendin, buurman of kennis.

Tijdens de webinar komen o.a. de volgende aspecten aan bod:

 • Hoe berekenen?
 • Waar rekening mee houden?

De prijs van deze webinar (trajectbegeleiding bij scheiding) bedraagt bij scheiding €149 (incl. BTW)

Herken je jezelf in de volgende situaties:

 • Jij bent de discussies over buitengewone kosten beu
 • Jij wil correcte en objectieve informatie wat je al dan niet kan terugvorderen als buitengewone kost -Jij vraagt je af wat je kan doen wanneer jouw ex-partner niet betaalt
 • Jij zit met financiële vragen omdat jouw ex-partner weigert zijn akkoord te geven voor hobby’s van je kind(eren) en schoolboeken.
 • Je weet niet of je bij DAVO kan aankloppen wanneer je ex-partner de buitengewone kosten niet betaalt. -Jij hebt al die jaren nooit buitengewone kosten gevraagd van de andere ouder van je kind(eren) en wil dit nu wel doen. Je vraagt je af of je met 10 jaar kan teruggaan in de tijd.

In mijn praktijk word ik geconfronteerd met eindeloze discussies en frustraties over buitengewone kosten, onderhoudsgelden. Vandaar dat ik jou op weg wil zetten met correcte, objectieve informatie. Zo kan jij zelf zaken deblokkeren, de juiste handelingen treffen, en terug grip krijgen op de conflicten rond buitengewone kosten en onderhoudsgeld. En zou het dan niet zalig zijn dat je vanaf het begin goed geïnformeerd bent hoe je dit kan oplossen en hierin een geïnformeerde keuze maken?

Tijdens de webinar komen o.a. de volgende aspecten aan bod:

 • Wat zijn buitengewone kosten?
 • Hoe terugvorderen?
 • Hoe akkoorden maken?
 • Wat met niet-betaling?

De prijs van deze webinar (trajectbegeleiding bij scheiding) bedraagt bij scheiding €149 (incl. BTW).

Nieuw Account Registreren

Kies je abonnement


De volledige serie webinars aankopen? Dat kan tegen de verminderde prijs van €299 (incl. BTW) i.p.v. €397 (incl. BTW)

Duidelijke en klare taal. Heel gestructureerd.

“Duidelijke en klare taal. Heel gestructureerd. En een aangename stem die heel rustig alles uitlegt.

Na het volgen van de Webinar wist ik welke richting ik uit wilde gaan en dat gaf mij wel een beetje rust.

Ik hou dit stappenplan bij om tijdens het proces steeds een leidraad bij de hand te hebben.” 

P.