Ondernemingsrecht

Het kantoor de Puydt – van Cauwelaert kan u adviseren en helpen bij alle aspecten van het ‘ondernemen’. Dit gaat van het opstarten van uw zaak over het opeisen van tegoeden tot het uitbreiden van uw commerciële activiteit met nieuwe vestigingen.

Bij het starten van uw zaak of het online zetten van een website komt heel wat kijken. Daarom hebben we een ondernemerspakket samengesteld waarbij u zich geen zorgen moet maken van algemene voorwaarden, disclaimers, privacybeleid of cookiebeleid. Klik hier voor meer informatie.

Verder houden we ons bezig met de invorderingsdossiers van meerdere bedrijven. Om als onderneming te kunnen blijven functioneren, is het noodzakelijk om de betaling van uw facturen goed op te volgen om zo uw liquiditeiten als onderneming te kunnen blijven garanderen. Hierbij is een goede opvolging van wanbetalers onontbeerlijk.  Zowel een minnelijke als gerechtelijke aanpak kan overwogen worden.

Het kantoor heeft een ruime ervaring in kader van faillissement en gerechtelijke reorganisatie (WCO).

Wanneer uw onderneming tijdelijk nood heeft aan ‘inhouse’ advies bijvoorbeeld bij ziekte/bevallingsverlof van de jurist of bij tijdelijke verhoging van de werkdruk, kan een antwoord geboden worden via ‘legal interim management‘, waarbij we de onderneming gedurende korte of lange periode bijstaan en/of adviseren.

Dankzij onze expertise kan u zich als ondernemer concentreren op uw core-business.